28.02.2013 2124

Okulumuz Mersin İli Toroslar İlçesi sınırlarında Çukurova mahallesinde bulunmaktadır. Mahallenin ilk adı Karabelendir. 1983 yılında Çavuşlu mahallesine bağlanmış, 1984 yılında Mersin'in Büyükşehir statüsüne alınmasından sonra Çukurova mahallesi olarak değişmiştir.

Mahallemizde Hüseyin TOKSOY ve Duran TOKSOY kardeşlere ait olan arsa 1985 yılında okul yapılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlanmıştır.  Aynı yıl bağışlanan arsa üzerine Eczacı Hüseyin TOKSOY'un katkılarıyla 8 Derslik İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmıştır. Okula Hüseyin TOKSOY'un babası DurmuşaliTOKSOY'un adı verilmiştir. 1997 Yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 sınıftan oluşan  ek bina yapılmıştır.

2011-2012  Eğitim öğretim yılında Afet Hasarları nın Önlenmesi kapsamında yapılan inceleme sonucunda okulumuzun acilen boşaltılması kararı alınmış ve okulumuz boşaltılmıştır.

2016-2017  eğitim-öğretim yılında yeni binamızda eğitim öğretime devam etmekteyiz.